WWW.REVIEWTHEBLUES.COM
-blues in the traditional form-
Home.
News.
Reviews.
Live & Alive.
Photos.
Special/Interview.
Contact.

Laten we er maar direct mee in huis vallen: Red Mouth is een super begaafd songwriter.

De man ademt blues uit en dat is niet anders op deze “The Old Original Saint Red Mouth Blues”.

 

De nummers zijn nergens minder dan goed te noemen, wel integendeel, er zitten gewoonweg enkele pareltjes tussen.

Je moet wel even wennen aan ’s mans stem, bijwijlen lijkt het wel Homer Simpson.  Ook niet altijd even toonvast, getuige het verder schitterende nummer “The Darkness Of My Mind”.  

Maar voor de rest is het puur genieten op deze release.

Misschien moet de man wel overwegen om enkel of vooral liedjes te schrijven voor anderen of beter nog overwegen om een vaste band te maken met zangeres Leslie Woods.  

Haar vocalen op “The Letter Blues” zijn al even briljant te noemen als de song an sich.  Dit is rauwe, pure blues.  Heerlijk authentiek en fantastisch sober gespeeld en gezongen en met heerlijke harmonicalijnen ondersteund.    Zoals gezegd een briljant nummer dat op zich al de aanschaf van dit album verantwoordt.

Maar zo vind je er wel meer op deze uitgave: het ontroerend mooie “The Day That I Die” bijvoorbeeld.  Verwacht geen uitzinnige solo’s of naar jam neigende uitstapjes.  Dit is blues zoals het hoort gespeeld te worden.  

 

Eric Gebhardt aka Red Mouth heeft op deze release een paar kleppers uitgenodigd om mee te spelen: teveel om op te noemen maar stuk voor stuk rasmuzikanten die er een ongehoord boeiend samenspel van maken.  

Dit samen met ’s mans prima teksten , alle songs zijn van zijn hand, maken dat we Red Mouth innig  in onze (blues)armen sluiten.

 

èLèM